Routes Vecht & Loosdrechtse Plassen – Plassenkaart

De Loosdrechtse Plassen zijn een parel in het hart van Nederland. Een prachtige combinatie van natuur- en watersportgebied.

De Loosdrechtse Plassen zijn door mensenhanden ontstaan. Bij turfwinning in het gebied werden trekgaten (vaarten) gegraven voor transport, tussen de legakkers waarop het turf werd opgeslagen. In de loop van de tijd werden die legakkers afgegraven of kalfden ze af bij storm. Zo ontstonden de plassen die nu aaneengeschakeld de Loosdrechtse Plassen vormen.

Hieronder vind je een plassenkaart, een aantal routes over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Wil je zelf een route samenstellen? Ook dat kan bij onze partner Sloepennetwerk.

Klik op de afbeelding voor de routes of vergrotingen van de kaarten

Routes van de VVV

Sloepenroute Wijde Blik en Vecht Zuid

Volg de volgende knooppunten van het sloepennetwerk: 03 – 04 – 05 – 24 – 07 – 02 – 01 – 03

Sloepenronde Loosdrechtse plassen, ­de Vecht zuid en rondje Vuntus

Rondje Loosdrechtse plassen – Mijndensesluis – Vecht – Weersluis – Loosdrechtse Plassen met rondje Vuntus

Audiotour:

Welkom op de Loosdrechtse Plassen! Deze sloepenroute is een prachtige en gevarieerde tocht langs weidse plassen, buitenplaatsen, sluisjes en gezellige aanmeerplekken. Geniet!

Audiotour: Sloepenroute Vecht Zuid en Loosdrechtse Plassen

Welkom op de Vecht! Deze sloepenroute is een prachtige en gevarieerde tocht langs buitenplaatsen, kastelen, sluisjes en gezellige dorpjes. Tevens ervaart u de weidsheid van de Loosdrechtse Plassen.

Audiotour: Sloepenroute Vecht Zuid en Wijde Blik

Welkom op het water van de Loosdrechtse Plassen en de Vecht. Deze vaarroute voert u door een afwisselend gebied vol prachtige natuur, fraaie buitenplaatsen, gezellige terrasjes en historische dorpjes.